Even bellen met afstudeerder Bjarne Camps


 Terug naar nieuwsoverzicht

Even bellen met afstudeerder Bjarne Camps

25 juni 2018 |

De maanden juni en juli betekenen voor veel mensen rust en ontspanning ofwel zomervakantie. Voor afstudeerders is het ondertussen de spannendste periode uit de gehele studietijd. Vol goede moed storten zij zich op de laatste loodjes van de studie om daarna ook te genieten van die oh zo verdiende zomervakantie. Maar hoe zit het dan met een job na de zomer? Wij bellen met Bjarne Camps, afstudeerder Bouwkunde aan Hogeschool PXL in Diepenbeek.

Op het afgesproken tijdstip bellen we Bjarne. Met tjilpende vogeltjes op de achtergrond neemt een opgewekte Bjarne de telefoon op. Het klinkt heerlijk kalm aan de andere kant van de telefoon. “Ik zit nog even lekker in de tuin”, verklaart Bjarne. Dat komt goed uit, hebben wij de tijd om even op het gemak te telefoneren.

 

Wie is Bjarne?

“Ik ben dus Bjarne Camps, 21 jaar en ben momenteel aan het afstuderen aan de PXL in Diepenbeek, faculteit Bouwkunde. Aan het einde van deze maand (juni) ben ik eindelijk klaar met mijn studie!”

 

En na de zomer op zoek naar een job?

“Nee, ik heb vorige week al mijn arbeidscontract ondertekend. Ik heb dus al een baan voordat ik officieel ben afgestudeerd. Ben ik best trots op! Ik start mijn eerste werkdag op 20 augustus, dus kan ook nog even ontspannen voordat ik begin..”

 

Wat goed! Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?

“Eigenlijk via mijn studentenvereniging Kerberus. Via hen heb ik een sollicitatietraining gevolgd van Continu. Later maakte ik nogmaals kennis met Continu via de jobbeurs op de hogeschool en de masterclass die zij in Breda organiseerden. Kort na de masterclass werd ik gebeld door Angelo, of ik hulp kon gebruiken bij het vinden van een job. Dat kon ik zeker, gezien ik nog totaal nog niet vertrouwd ben met de arbeidsmarkt. Na een gesprek op het kantoor in Genk en een goede tas koffie vond Angelo vrij snel een job dat bij me paste. Ook na het tekenen van het arbeidscontract kan ik nog met Angelo bellen als ik vragen heb, dat is echt top.”

 

Komt je job overeen met je ambitie?

“Jazeker. Ik ga aan de slag als assistent werfleider uitvoering. Ik ga op de werf aan de slag als rechterhand van de werfleider. Uiteindelijk wil ik werkzaam zijn als hoofd werfleider en daarna projectleider. Dat ik echt de eindverantwoordelijke ben voor meerdere werven en grote uitdagende projecten mag leiden. De job als assistent werfleider zie ik echt als opstap naar mijn einddoel. Het bedrijf waar ik ga beginnen is een gekende Vlaamse aannemer. Een bedrijf dat echt in je investeert en het gevoel bij het bedrijf sprak me enorm aan.”

 

Heb je nog tips voor je mede afstudeerders?

“Begin met de zoektocht naar een job nog voordat je je diploma op zak hebt. Zo blijf je de grote stroom van afstudeerders voor. Begeleiding in dit proces is geen overbodige luxe. Het helpt je nieuwe kansen te creëren en je ambities duidelijker boven tafel te krijgen. En als ik iets heb geleerd is het wel om ambitieus te blijven, te blijven leren en een kans te grijpen wanneer deze daar is.”


Deel dit artikel: