De 10 meest gelezen sollicitatietips van 2017


We hebben de beste sollicitatietips voor je op een rijtje gezet

 Terug naar nieuwsoverzicht

De 10 meest gelezen sollicitatietips van 2017

12 december 2017 |

Het jaar 2017 zit er weer bijna op. Wat vonden de technische professionals in België vooral interessant in 2017? 
Wij zetten de 10 meest gelezen sollicitatietips voor je op een rijtje.

1. Je sollicitatiegesprek voorbereiden in 9 stappen

Als je gaat solliciteren, wil je natuurlijk dat de keuze op jou valt. Maar hoe zorg je daarvoor? Enkel en alleen vertrouwen op je kennis, ervaring en competenties is niet genoeg. Andere kandidaten nemen doorgaans vergelijkbare bagage mee. Je zult dus iets extra’s moeten brengen. Wat dat is vertelt onze adviseur Luc Janssen je graag. Als adviseur civiele techniek bij Continu ziet hij dagelijks sollicitanten die er positief uitspringen. Wat doen zij goed? Wat zijn de gouden tips?

<Lees artikel>

2. Hoe schrijf je een motivatiebrief?

Een motivatiebrief geeft je de kans je CV te onderbouwen bij de werkgever. In dit artikel vind je een voorbeeld van een goede brief. 

<Lees artikel>

3. Hoe stel je een goed CV op? Bekijk hier een voorbeeld CV

Je CV heeft maar één doel: uitgenodigd worden voor een gesprek. Neem daarom alleen informatie op in je CV die relevant is voor de functie waar je naar solliciteert en maak zo een duidelijke, overzichtelijke en relevante opsomming van je professionele carrière.

<Lees artikel>

4. Waarom wil je hier werken? 5 tips om deze sollicitatievraag te beantwoorden

Een goede sollicitatie vergt voorbereidingen. Gepaste kleding, een verzorgd uiterlijk én een antwoord op de vraag waarvan je weet dat ze komt: “Waarom wil je hier werken?” Hoe zorg je dat je deze onvermijdelijke sollicitatievraag zo goed mogelijk beantwoordt? Wij geven je 5 tips!

<Lees artikel>

5. De échte vraag achter 5 veelgestelde vragen bij een sollicitatiegesprek

Een sollicitatiegesprek is voor een werkgever de uitgelezen kans om de perfecte kandidaat voor de vacature te vinden. Je presentatie bepaalt dus grotendeels of jij dat bent. Daarom probeert men je soms uitvoerig te testen en uit je comfortzone te halen. Wij verzamelden 5 veelgestelde vragen met een dubbele bodem. Laat je niet vangen!

<Lees artikel>

6. Sollicitatiegesprek? Dit zijn onze kledingtips

Het is een gegeven dat werkgevers tijdens een job interview waarde hechten aan een verzorgd uiterlijk. De term dress to impress komt niet zomaar uit de lucht vallen. Dus maakt het uit wat voor kleur je blouse heeft? Jazeker! Lees onze kledingtips en voorkom dat je direct met 0 - 1 achterstaat. 

<Lees artikel>

7. Eerste Hulp Bij Solliciteren

Hét overzicht om jouw droombaan zo snel mogelijk te vinden. Met CV-tips, sollicitatietips en veelgemaakte fouten tijdens sollicitatiegesprekken

<Download het overzicht>

8. Tips om goed voorbereid op sollicitatiegesprek te gaan

Een sollicitatiegesprek vraagt een goede voorbereiding. In dit artikel lees je alle tips die je nodig hebt om helemaal voorbereid op gesprek te gaan. Welke vragen mag je verwachten, welke kun je zelf stellen en hoe presenteer je jezelf.

<Lees artikel>

9. 4 signalen dat je weer moet gaan studeren

Weet je nog? Eindelijk was je klaar met je studie. De wereld lag aan je voeten. Met je diploma op zak ging je op zoek naar je eerste baan. Je ging carrière maken. Een opwindende tijd. En nu? Ga je nog als een speer? Of is het wellicht tijd om weer een studie te gaan doen? De volgende 4 signalen geven je het antwoord. Herken jij ze bij jezelf?

<Lees artikel>

10. De 5 meest gemaakte fouten op LinkedIn

Iedereen die een beetje serieus met zijn carrière of bedrijf bezig is, zit tegenwoordig op LinkedIn. Het is dé plek om jezelf online voor te stellen en te profileren. En net als in het echte leven, geldt ook hier dat je eerste indruk telt. Helaas gaat dat nog vaak mis. Daarom hebben wij de 5 meest gemaakte fouten op LinkedIn voor je op een rij gezet. 

<Lees artikel>


Deel dit artikel: