Sollicitatiegesprek? Dit zijn onze kledingtips!


 Terug naar carrièretips overzicht

Sollicitatiegesprek? Dit zijn onze kledingtips!

10 mei 2017 |

Het is een gegeven dat werkgevers tijdens een job interview waarde hechten aan een verzorgd uiterlijk. De term dress to impress komt niet zomaar uit de lucht vallen. Dus maakt het uit wat voor kleur je blouse heeft? Jazeker! Lees onze kledingtips en voorkom dat je direct met 1 - 0 achterstaat. 

Kleurgebruik

Ben je ervan bewust welke kleur je draagt. De kleur van je kleding zegt namelijk veel over je persoonlijkheid. Dit zijn de associaties die de verschillende kleuren oproepen: 

Blauw = zelfverzekerd en geloofwaardig
Bruin = simpel en oubollig
Zwart = leiderschap
Rood = assertief en dominant
Grijs = analytisch
Oranje = onprofessioneel
Wit = georganiseerd
Geel = creatief

Afknappers

Naast de kleur van je kleding zijn er nog veel meer aspecten om rekening mee te houden. Los zittende, te wijde broeken, versleten schoenen en blazers met teveel versieringen zijn absolute afknappers. Draag geen kleding die afleidt van de inhoud. Vermijd teksten, leuzen of opvallende dessins. Een diep decolleté of korte rok is ook uit den boze. En wees voorzichtig met sieraden en luchtjes. Draag jij graag een pet, muts, hoed of capuchon? Prima, maar tijdens je job interview kan dat echt niet. 

Val niet uit de toon

Kies een outfit die je toekomstige collega’s ook dragen. Daarmee zorg je dat je niet uit de toon valt. Houd het altijd netjes, verzorgd en representatief. Besteed bovendien voldoende aandacht aan je looks. Neem een douche, zorg dat je tanden gepoetst zijn en neem de tijd voor je coupe. Het maakt óf kraakt je eerste indruk! 

PS. Vergeet niet ook de inhoud van het gesprek voor te bereiden. Deze is minstens zo belangrijk! 


Deel dit artikel: