Hoe schrijf je een motivatiebrief?


Bekijk hier een voorbeeld van een sterke brief

 Terug naar carrièretips overzicht

Hoe schrijf je een motivatiebrief?

28 oktober 2018 |

Een motivatiebrief geeft je de kans je CV te onderbouwen bij de werkgever. Hieronder vind je een voorbeeld van een goede brief. Deze vorm kun je ook aanhouden voor het invullen van je motivatie in een digitaal formulier. Laat dan de adresgegevens weg.

 

De motivatiebrief

 

Sam Schepers
Thor Park 8300
3600 Genk

Bouwbedrijf Bouwsom
Bouwprojectlaan 1
3700 Genk

 

Genk, 31 oktober 2018

 

Betreft: sollicitatie aankomend werkvoorbereider, referentie HTS008

 

Beste heer Bouwsom,

 

Bij het zien van de functie van assistent-werkvoorbereider op uw website werd ik direct enthousiast. Zowel de functie- als bedrijfsomschrijving spreken mij aan. Daarom wil ik graag solliciteren naar deze functie.

 

In de eerste alinea schrijf je kort naar welke functie je solliciteert en waar je de vacature hebt gelezen. Indien je een open sollicitatie verstuurt, schets je kort een beeld van de functie waarnaar je op zoek bent.

 

Zowel bij Bouwbedrijf Hoogbouw als bij Bouwbedrijf Bouwgraag leerde ik wat een werkvoorbereider doet. Ik heb veel plezier gehad in de afwisseling van de werkzaamheden, het organiseren, regelen en het nauwkeurig en tijdig voorbereiden van het volledige project. Het lijkt mij erg prettig en interessant voor mijn persoonlijke groei om met een ervaren werkvoorbereider samen te werken.

Naast mijn theoretische bouwtechnische kennis heb ik praktijkervaring dankzij mijn bijberoep als schrijnwerker. Ik communiceer vlot door mijn job in bijberoep als verkoper bij de bouwmarkt. Hier stond ik mensen te woord en gaf hen advies in het gebruik van diverse soorten bouwmaterialen. Tijdens mijn stages bleek dat ik zowel in een team als zelfstandig goed functioneer.

Nu ik mijn studie heb afgerond wil ik mijn kwaliteiten inzetten bij een grote ontwikkelende aannemer die mij stimuleert om nog meer te leren over mijn vak. Half werk is niet aan mij besteed, ik zet mezelf altijd voor de volle 100% in. Ik ben erg gemotiveerd en overtuigd dat ik een positieve bijdrage kan leveren aan uw organisatie.

 

Het middenstuk is het belangrijkste stuk van je brief. Hier omschrijf je waarom je solliciteert op deze functie, waarom je bij dit bedrijf wilt werken en waarom jij de geschikte kandidaat bent voor deze functie. Omschrijf hier de ervaring die je hebt opgedaan, je opleiding en je persoonlijke vaardigheden. Geef je meerwaarde aan, maar overdrijf niet.

 

 

Graag kom ik mijn motivatie en CV in een persoonlijk gesprek toelichten.

 

In de laatste alinea vermeld je wat je wilt: je hoopt uitgenodigd te worden voor een face-to-facegesprek. Zorg voor een positieve slotzin.

 

Met vriendelijke groet,

Sam Schepers

 

Bijlage: curriculum vitae


Deel dit artikel: