Hoe staat het met jouw ondernemingsdrang?


 Terug naar carrièretips overzicht

Hoe staat het met jouw ondernemingsdrang?

Je hoort het steeds vaker om je heen: mensen die een eigen bedrijfje beginnen naast hun fulltime baan. Start-ups worden dan ook gefaciliteerd, gekoesterd, geknuffeld en beloond in de huidige maatschappij. Uit ons onderzoek blijkt dat er tussen de ondernemingsdrang van generatie X en Z echter wel een duidelijk verschil te zien is.

Zowel mannelijke als vrouwelijke technici zijn behoorlijk ambitieus wanneer het gaat om het starten van een eigen onderneming. Zij gaan over het algemeen niet met koektrommels en yogamatten in de weer, maar willen hun technische kennis te gelde maken. En daar komen vaak veelbelovende start-ups uit voort waar ook werkgevers op lange termijn de vruchten van kunnen plukken.

 

Generatie Z neemt initiatief om de wereld te veranderen

Het is vooral de jongere generatie Z die druk in de weer is met ondernemen. Daarbij zien we dat maar liefst 73% van deze groep voor zichzelf begonnen is of hier plannen voor heeft. Dat belooft dus wat voor de toekomst! Het is economisch gezien een goed teken dat deze generatie zo initiatiefrijk is, voldoende zelfvertrouwen heeft en zich vrij voelt om dromen in de praktijk te brengen. Dit is dan ook een typerend kenmerk van generatie Z: met een groot vertrouwen telkens weer nieuwe dingen proberen en de wereld veranderen.

Generatie X is van oudsher risicomijdend

Bij generatie X leeft het plan om zelf te gaan ondernemen beduidend minder. Zowel bij de technici (52%) als de niet-technici (35%). En dat is ook niet zo vreemd. Want de mensen van deze generatie zijn veel meer gewend aan maatschappelijke structuren en hebben in veel gevallen inmiddels een goede positie opgebouwd binnen bestaande organisaties. Bovendien is generatie X van oudsher risicomijdend. Ze probeert verbeteringen veel meer binnen de gebaande paden te realiseren.

Tips voor ondernemende werknemers

Kriebelt het bij jou ook en overweeg je om naast je huidige baan te gaan ondernemen? Dan helpen deze handige tips je op weg:

  • Verken eerst de markt voordat je start en onderzoek de mogelijkheden, kansen en risico’s van je idee.
  • Test je ideeën eerst bij relevante mensen in je directe omgeving.
  • Onderzoek de voor- en nadelen van parttime ondernemen voor jouw persoonlijke situatie.
  • Ga in gesprek met je huidige werkgever om samen te kijken of er een combinatie met je huidige werkzaamheden mogelijk is. Overleg in elk geval of er een concurrentiebeding is waar jij je aan moet houden.
  • En last but not least: aarzel niet om met je idee de wereld te veranderen. Think big!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Maak kennis met generatie X, Y en Z – en hun visie op de arbeidsmarkt in bouw en techniek

We willen eraan bijdragen dat bedrijven hun doelstellingen waarmaken en medewerkers hun dromen werkelijkheid zien worden. Juist daarom hebben wij onderzoek gedaan naar de verschillende generaties en hun visie op de technische arbeidsmarkt. Deze uitkomsten delen we graag, om zo een brug te slaan tussen werkzoekenden, werkenden en werkgevers. Daarvoor zijn we tenslotte intermediair.

Benieuwd naar het volledige onderzoek? Bestel hier het gratis magazine!


Deel dit artikel: