Hoe besteed jij je vakantiegeld?


5 tips voor een slimme investering!

 Terug naar carrièretips overzicht

Hoe besteed jij je vakantiegeld?

Het is weer de periode van het vakantiegeld. Heb je het al ontvangen? Of krijg je het nog gestort? Weet je al wat je ermee gaat doen? Vorig jaar bleek dat maar liefst 40 procent van de Vlamingen zijn jaarlijkse vakantiegeld op het spaarboekje had gezet, terwijl maar 30 procent het daadwerkelijk besteedde aan vakantie. Wat kun je het beste doen met je vakantiegeld?

1. Vakantie

Het woord zegt het eigenlijk al: vakantiegeld is in het leven geroepen om mee op vakantie te gaan. Een vakantie is een goeie investering van je geld. Lekker genieten om daarna weer heerlijk uitgerust en vol energie het dagelijkse leven op te pakken. Wist je bovendien dat gedeelde ervaringen ervoor zorgen dat je gelukkiger wordt?

2. Opleiding of cursus

De inkomsten op de spaarboekjes en spaarrekeningen staan historisch laag. Je ontvangt nu weinig tot geen rente. Investeer daarom in iets waar je later iets aan hebt. Denk aan het volgen van een opleiding of cursus! Investeer in jezelf. Als je wat wilt veranderen in je carrière kun je hier het geld slim voor gebruiken.

3. Tijd

Koop jezelf letterlijk tijd. Geld dat je besteed om vrije tijd te besparen is één van de zaken die ervoor zorgen dat je gelukkiger wordt. Werk je veel en hard? Dan is een slimme investering van je vakantiegeld het in huis halen van een huishoudelijke hulp. Dit bespaart jouw tijd en die tijd kun jij weer inzetten in leuke uitjes of activiteiten!

4. Schulden

Je schulden verlichten is altijd een slimme investering. Heb je een tekort op je lopende rekening of een achterstand op de lening? Gebruik dan het vakantiegeld om deze schulden af te betalen.

5. Grotere aankopen

Ben je toe aan een nieuwe zetel of een andere auto? Dan is het vakantiegeld hier natuurlijk een uitgelezen kans voor.

Wat je er ook mee doet, het vakantiegeld is altijd een leuke extra waar iedereen blij van wordt. De meerderheid geeft hun vakantiegeld uiteindelijk ook uit aan waar het voor bedoeld is: vakantie. Weet jij al wat je volgende bestemming wordt? Veel plezier met boeken!


Deel dit artikel: