De 5 meest gemaakte fouten op LinkedIn


 Terug naar carrièretips overzicht

De 5 meest gemaakte fouten op LinkedIn

28 juli 2017 |

Iedereen die een beetje serieus met zijn carrière of bedrijf bezig is, zit tegenwoordig op LinkedIn. Het is dé plek om jezelf online voor te stellen en te profileren. En net als in het echte leven, geldt ook hier dat je eerste indruk telt. Helaas gaat dat nog vaak mis. Daarom hebben wij de 5 meest gemaakte fouten op LinkedIn voor je op een rij gezet. Maak jij je ook schuldig aan een van deze fouten?

1. Schrijffouten

Je kunt een LinkedIn profiel beschouwen als je digitale curriculum vitae. Een spelfout of vreemde zinsopbouw is daarom absoluut uit den boze. Helaas heeft LinkedIn zelf geen ingebouwde spellingcontrole. Dus let zelf goed op, vraag iemand uit je omgeving om even je profiel te bekijken of check de spelling via Word. Niets is zo onprofessioneel als een tekst vol ‘typo’s’.

2. Geen (representatieve) profielfoto

Je profiel wordt vele malen beter bekeken als je je LinkedIn profiel voorziet van een representatieve foto van jezelf. Vermijd foto’s met partners, aan het strand, met je huisdier of met een gezellig biertje in de hand. LinkedIn is en blijft een zakelijk platform. Zorg voor een duidelijke portretfoto waar je gezicht herkenbaar op staat. Facebook is hartstikke blij met al die andere foto’s.

3. Geen samenvatting

Direct onder je profielfoto heb je de mogelijkheid om in een paar zinnen uit te leggen wat je te bieden hebt. Het is dé manier om de bezoeker van je profielpagina te triggeren om meer van je te willen weten. Je samenvatting niet invullen is dus echt een gemiste kans. Beschouw de samenvatting als je elevator pitch. Presenteer jezelf optimaal en vertel waarmee je de ander kunt helpen. Maak er geen roman van, maar wees beknopt en to the point.

4. Onvolledig profiel

Vul altijd je volledige studieloopbaan en werkervaring in. Zo voorkom je ‘gaten’ in je cv. Plaats ook zeker vakgerichte cursussen, aanbevelingen of relevante diploma’s (dus geen strikdiploma) op je profielpagina. Het geeft direct een kijkje in je ontwikkeling.

5. Achterover leunen

Je netwerk is waardevol. Zeer waardevol. Zorg daarom dat je je contacten onderhoudt. Neem deel aan discussies, plaats statusupdates en breid je netwerk verder uit. Zo houd je je profiel levendig en je netwerk warm.


Deel dit artikel: