4 manieren om deze zomer aan je ontwikkeling te werken


 Terug naar carrièretips overzicht

4 manieren om deze zomer aan je ontwikkeling te werken

10 mei 2017 |

Of de zon nu schijnt of niet… Het zomerseizoen is in volle gang. En dan verdwijnen veel werknemers automatisch in de vakantiemodus. Maar jij niet, toch? De zomer biedt vooral kansen om je carrière een flinke stimulans te geven. We zetten 4 voorbeelden voor je op een rijtje.

1. Begin een nieuwe hobby
Met meer ruimte in je agenda is het de hoogste tijd om een hobby op te pakken. Start met hardlopen en je voelt je al snel stukken fitter. Of treed op met je band en leer voor grote groepen te staan. Iedere hobby heeft z’n eigen vaardigheden die later van pas komen op de werkvloer!

2. Meld je aan bij een netwerk
Heb je jezelf nog niet aangemeld bij een netwerkorganisatie? Wees er dan snel bij! De meeste netwerken organiseren regelmatig interessante evenementen om dit seizoen bij te wonen. Houd hiervoor LinkedIn in de gaten of vraag collega’s naar relevante netwerkorganisaties. Zo doe je vakkennis op én breid je jouw netwerkkring uit, dat zijn twee vliegen in een klap!

3. Volg een zomeropleiding
Laat je kennis bijspijkeren en meld je aan voor een opleiding in de zomer. Het aanbod (avond)cursussen en opleidingen is zeer divers en biedt de mogelijkheid om in enkele weken een diploma te behalen in een specialisme in de bouw of industrie.

4. Lees vakliteratuur
Breng een bezoek aan de bibliotheek en leen eens een relevant boek. Lees over je persoonlijke ontwikkeling of duik dieper in je vakgebied. Lezen is ontzettend leerzaam, en tegelijkertijd ook nog eens lekker ontspannend.


Deel dit artikel: