Dresscode in de zomer


Zelfs met tropische temperaturen een professionele uitstraling

 Terug naar carrièretips overzicht

Dresscode in de zomer

09 juli 2019 |

In een vorig artikel hadden we het over de dresscode bij een sollicitatiegesprek, waarbij een aantal stijlen aan bod kwamen over wat je aan kan doen. Maar wat doe je aan als het tropisch warm is? Je wilt niet oververhit op kantoor zitten en je wilt ook niet de verkeerde, onprofessionele indruk wekken. Met slippers naar het werk gaan wordt nergens gewaardeerd. Lees onze tips zodat je deze tropische hitte doorkomt in stijl!

Houdt privé- en werkkleding gescheiden

De kleding die je thuis draagt is niet altijd geschikt om op de werkvloer te dragen. we nemen als voorbeeld het linnen overhemd voor mannen. In je privétijd kun je dit prima dragen. Maar linnen schijnt door en het kan een zweverige, spirituele uitstraling geven. Beter is om een katoenen overhemd uit je kledingkast te halen.

Ben je een vrouw en wil je een minirok of korte short aan doen naar kantoor? Dit kan een verkeerde indruk wekken. Laat die dus liggen voor thuis. Als vrouw is een rok of jurk die op de knie of net boven de knie valt een betere optie. Vermijd in beide gevallen synthetische stoffen.

Lichte kleuren

Waar je in de winter voor donkere kleuren gaat kun je bij tropische temperaturen het beste voor lichte kleuren kiezen. Deze kleuren houden de zonnestralen wat tegen, waardoor deze kleuren koeler zijn om te dragen dan donkere tinten. Doe als man bijvoorbeeld een lichtblauw overhemd of een polo met een lichtgrijze chino aan. Ditzelfde geldt voor de vrouwen; een mooie lichte top op bijvoorbeeld een blauwe kokerrok is altijd stijlvol.

Schoenen

Als man kan je perfect op de werkvloer met een nette lichtgekleurde sneaker aankomen. Voor vrouwen zijn de opties uitgebreider. Er is een grote keuze in zomerse schoenen die toch chique zijn. Denk bijvoorbeeld aan een mooie sandaal met hak of een pump.

Kies kleding uit die voornamelijk uit natuurlijke stoffen bestaat zoals katoen en viscose. Bij jurken en rokken is een goede vuistregel dat de lengte ongeveer op de knie valt. Draag vooral lichte kleuren, dan kom je de tropische dagen wel door. En vergeet vooral niet dat er op kantoor hoogstwaarschijnlijk airco aanwezig is!


Deel dit artikel: