Blog over sollicitatieprocedure

Sollicitanten afwijzen op een positieve manier

Je hebt uitbreiding van je team nodig, dus je gaat op zoek naar een nieuwe werknemer. Na het plaatsen van je vacature word je overspoeld met sollicitaties. Daar ben je natuurlijk geweldig blij mee. Er kan er echter maar één daadwerkelijk aangeworven worden. Hoe zorg je er nu voor dat je de anderen op een positieve manier afwijst? Deze 4 tips helpen je verder!

  1. Wacht niet te lang

Door vlot te zijn met het versturen van een reactie, houd je de sollicitant niet onnodig lang in spanning. Maar reageer ook weer niet te snel. Zo lijkt het alsof je geen of te weinig aandacht aan de kandidaat besteed hebt. Verstuur altijd een ontvangstbevestiging. Hierdoor weet de sollicitant meteen dat zijn cv in de juiste handen terecht gekomen is. Helemaal niet reageren is een absolute dooddoener. Zo is dankzij de komst van sociale media binnen de kortste keren een slecht imago geboren.

  1. Wees eerlijk

Vertel hoeveel kandidaten zich gemeld hebben voor de vacature. Geef aan over welke ervaring de kandidaat zou moeten beschikken en wat daarin doorslaggevend was voor de keuze van een ander. Er is altijd een reden waarom je een kandidaat afwijst. Wees hier open in en benoem deze dus ook in de afwijzing.

  1. Maak het positief

Bedank de kandidaat altijd voor de moeite om te solliciteren. Vermeld na de duidelijke afwijzing dat er regelmatig vacatures vrijkomen waarbij je organisatie opnieuw op zoek is naar nieuwe gemotiveerde kandidaten. Tot slot kan je afsluiten door de kandidaat succes te wensen met het vervolg van zijn carrière. Door positief af te ronden, beperk je de kans op een bittere nasmaak bij de sollicitant.

  1. Geef tips voor de toekomst

Een afwijzing is doorgaans voor beide partijen niet leuk. Toch kan men er wijzer van worden. Ben je na een kennismakingsgesprek niet overtuigd? Probeer de kandidaat dan enkele concrete tips mee te geven voor de toekomst. Zag hij er onverzorgd uit? Kon hij zijn ambities niet uitspreken? Of had hij een wat ongeïnteresseerde houding? Benoem deze waardevolle opmerkingen dan. Dit wordt over het algemeen zeer op prijs gesteld en helpt de kandidaat ook echt verder.