Blog over solliciteren

Ik zoek werk. En nu?

Ben je net afgestudeerd, toe aan een nieuwe uitdaging of zit je even ‘in between jobs’ dan begint de zoektocht naar een nieuwe job. Maar hoe pak je dat nu best aan? Met deze tips vergroot je de kans dat je snel (weer) aan het werk bent!

Een nieuwe job. Hoe pak je dat aan? Wanneer je op een vacature reageert dan is de kans groot dat je het tegen een grote groep andere sollicitanten moet opnemen. Het is geen uitzondering dat er 200 of zelfs 300 kandidaten op één functie reageren. Daarom is het belangrijk dat je bij het zoeken naar een job een plan hebt. Wij kunnen je vertellen wat mensen die snel een leuke job vonden wel én niet hebben gedaan.

Een goed CV is NIET de eerste stap

Veel mensen die werk zoeken gaan halsoverkop aan de slag om die ene droomjob te vinden. Laten we maar meteen met de deur in huis vallen door te verklappen dat er geen droomjob is. Wel zijn er een hele hoop leuke functies die goed bij jou passen. En om uit te vinden welke functies dat precies zijn, is het belangrijk dat je eerst voor jezelf op een rijtje zet wat je talenten zijn, wie je bent en wat jou uniek maakt. Vervolgens kan je een lijstje maken met jouw ambities en kijken welke functies en organisaties hierbij passen.

Zorg dat je CV aansluit op de functie

Heb je een mooie functie gezien die bij jou past? Zorg dan dat jouw CV hier zo goed mogelijk op aansluit. Dus niet elke keer exact dezelfde CV meesturen. Bijna geen enkel bedrijf en geen enkele functie zijn hetzelfde. Daarom verschilt de meest optimale versie van jouw CV ook per vacature. Ken je binnen jouw netwerk een headhunter of recruiter? Dan is het altijd zinvol om eens te vragen of deze naar een basisversie van jouw CV wil kijken. Daar komen ongetwijfeld een aantal goede tips uit!

Ga aan de slag met personal branding

Wees je bewust van jouw personal branding. Dit gaat een stuk verder dan alleen in een motivatiebrief aangeven waarom jij de perfecte kandidaat denkt te zijn. Want er zijn veel manieren om jezelf positief of juist negatief te onderscheiden van de andere kandidaten. Zorg bijvoorbeeld dat je zichtbaar en vindbaar bent op sociale media zoals LinkedIn. En let op met Facebook. Het is leuk als je vrienden zien dat je tot diep in de nacht hebt gefeest, maar wil je ook dat je eventuele toekomstige werkgever dit ziet? Daarnaast is het slim om jezelf af en toe te googelen om in de gaten te houden hoe jouw digitale voetprint eruitziet.

Netwerken, netwerken en nog eens netwerken

Een groot deel van de kandidaten vindt tegenwoordig een job door te netwerken. Niet alleen wanneer het nodig is, maar ook wanneer het kan. En dat is veel gemakkelijker dan je denkt. Begin bijvoorbeeld eens met het zelf aandragen van mensen die je kent en laat anderen weten dat je zelf ook op zoek bent naar een job. Grote kans dat jij dan ook aan de beurt komt. Daarnaast is een goed contact met de juiste recruiter goud waard. Hij of zij weet exact wat je in je mars hebt en kan je hierdoor op het juiste moment bij de juiste werkgever introduceren.