Blog over loopbaan

Hoe ga jij jouw carrière een boost geven?

We zitten alweer over de helft van 2019, langzaamaan zijn we richting 2020 aan het gaan. Grote kans dat de eerste maanden van 2019 voorbij zijn gevlogen. Heb jij eigenlijk alles uit dit jaar en je carrière gehaald? De voornemens die je had aan het begin van dit jaar, was is daar van terecht gekomen?

Wij hebben een aantal tips om je carrière een boost te geven tijdens de laatste maanden van het jaar zodat je het jaar met een voldaan gevoel af kan sluiten. Jij hebt namelijk zelf de regie over jouw leven en loopbaan. Wij geven je 4 tips.                                           

  1. Houd een open mindset

Als je jezelf en je carrière wilt blijven uitdagen is het nodig om open te staan voor nieuwe kansen. Stilstaan is geen optie in een wereld die elke dag verandert, dus pak die kans!

  1. Actief online

Door een up to date profiel op LinkedIn zorg je er voor dat je meer opvalt dan andere kandidaten. Hoe je je LinkedIn profiel update kun je in dit artikel lezen. 

  1. Blijf jezelf ontwikkelen

Als je specialist wil worden in wat je doet moet je jezelf blijven ontwikkelen. Welke werkzaamheden vind je leuk om te doen? En welke kwaliteiten worden er gevraagd op de arbeidsmarkt? Combineer die twee, ga een cursus volgen en boost die carrière!

  1. Stel realistische doelen

Kleine behapbare doelen hebben op de lange termijn een groot effect. Door kleine stappen te nemen ervaar je steeds kleine overwinningen en dat geeft een positief gevoel. Door dit positieve gevoel blijf je gemotiveerd om voor het grotere doel te gaan. 

Zet op maximaal 1 A4 wat je wil bereiken en hoe je dat wil doen. Wees realistisch, splits het op in kleine doelen en vier je successen. Door bovenstaande tips te volgen zul je zien dat jouw loopbaan een boost krijgt. Dit is het moment om ervoor te gaan!