Blog over employer branding

4 tips om topmedewerkers aan je te binden

Als je dat top talent voor je hebt weten te winnen is het van belang dat je je werknemers tevreden houdt. Want tevreden werknemers werken net iets harder. Bovendien zijn ze mede verantwoordelijk voor de uitstraling van je bedrijf. Kortom, aandacht voor je interne drijvende krachten is ontzettend belangrijk. Maar wat moet je doen om je werknemers aan je organisatie te binden? Deze 4 tips helpen je op weg!

  1. Voorkom verveling

Een voorspelbare job is een grote boosdoener voor de motivatie van werknemers. Zodra je collega in ‘een sleur’ geraakt ziet hij of zij geen uitdaging meer in de dagelijkse werkzaamheden. Daarom is variatie in het takenpakket en de projecten van essentieel belang. Onze tip: Geef je werknemers af en toe meer verantwoordelijkheid en schuif de taken door. Dit houdt de jobs spannender en geeft wekelijks uitdagingen.

  1. Voldoe aan het verwachtingspatroon

Een tegenvallend verwachtingspatroon is waarschijnlijk de meest voorkomende reden voor werknemers om op zoek te gaan naar een andere job. Dit begint al bij de juiste functieomschrijving in de vacature. Omschrijf wat je van de aan te werven persoon verwacht en wat hij of zij van jou als werkgever mag verwachten. Op deze manier komt niemand voor onaangename verrassingen te staan.

  1. Investeer in de sfeer

Bewaak de sfeer op de werkvloer. Met af en toe wat plezier op de werkvloer investeer je in een goede relatie tussen jou en je werknemers. Denk nu niet meteen aan ballonnenclowns of een lachcursus, maar wat humor op tijd en stond draagt zeker bij aan het rendement van de organisatie.

  1. Beloon goede prestaties

Je medewerkers leveren regelmatig prestaties van formaat. Beloon deze bovengemiddelde prestaties af en toe. Wacht op een moment dat je oprecht enthousiast bent over een actie van één van je medewerkers en beloon dit gedrag. Je zult zien dat dit meteen een effect heeft op het enthousiasme van je personeel.