Blog over jezelf verkopen

4 tips om jezelf te verkopen

Of het nu gaat om een sollicitatiegesprek, een presentatie of een netwerkbijeenkomst. Er zijn verschillende situaties waarin jij een elevator pitch moet houden. Weet jij hoe je dit het beste kunt aanpakken? Wij geven je 4 tips om jezelf beter te verkopen!

  1. Geloof in jezelf

Wil je jouw gesprekspartner in jou laten geloven? Dan is zelfvertrouwen en zelfrespect een absolute voorwaarde! Ben je niet zo overtuigd van de meerwaarde van jou of je bedrijf? Dan is het verkopen van jezelf sowieso moeilijk. Kortom, durf zelfverzekerd je betoog te houden en laat zien waarom ze jou of jouw werkzaamheden niet mogen missen.

  1. Wees concreet

Probeer een duidelijke structuur in je verhaal te stoppen. Beantwoord vragen als ‘wie ben je?’, ‘wat bied je?’, ‘ hoe doe je dat?’ en ‘wat levert dat op?’ Op deze manier verduidelijk je jouw sterke punten aan de hand van enkele concrete voorbeelden uit het verleden.

  1. Enthousiasmeer de ander

Een stralende glimlach is het halve werk. Maar om de ander echt te overtuigen van jouw kwaliteiten is enthousiasme het toverwoord. Ontspan je gezicht, neem een actieve houding aan en deel passievol je verhaal met je gesprekspartner(s).

  1. Repeteer je betoog

Nog niet 110% overtuigd van je verhaal? Oefen je betoog dan eens hardop. Als je dan nog twijfelt kun je vrienden of familie eens vragen om feedback. Je krijgt meestal maar één kans om jezelf te verkopen, dus probeer hier het maximale rendement uit te halen!